Kinesist
Kimberly De Vriendt
Nazarethsesteenweg 34F
9770 Kruisem (Lozer)
GSM 0473 22 47 25
Kimberly.de.vriendt@telenet.be

Therapeut

foto Kimberly

In 2009 studeerde ik aan de Universiteit van Gent af als Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met de optie Musculoskeletale kinesitherapie. In 2010 behaalde ik de postgraduaat Manuele Therapie (UGent). In 2011 volgde ik de opleiding ‘Manuele lymfedrainage ad modum Vodder’. In 2018 startte ik de 2-jarige Interuniversitaire opleiding ‘Pelvische reëducatie en perinatale kinesitherapie’ die ik in 2019 met succes beëindigd heb.


Na mijn studies startte ik deeltijds in het AZ Groeninge te Kortrijk. Daar maakte ik deel uit van de mobiele equipe van kinesitherapeuten. Zo kreeg ik de mogelijkheid om met verschillende pathologieën in contact te komen zoals neurologie (Parkinson, CVA, …), orthopedie, materniteit, rug- en nekschool enz. Daarnaast werkte ik deeltijds als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk in Kruishoutem. Begin 2015 besliste ik het ziekenhuis te verlaten en mijn eigen praktijk op te starten in Kruisem (Lozer).
In september 2017 heb ik de beslissing genomen om me fulltime te focussen op mijn eigen praktijk in Lozer. Hier probeer ik iedere dag met hart en ziel de patiënt te helpen, begeleiden en ondersteunen waar nodig. De ervaring die ik opgedaan heb ik het ziekenhuis en in de groepspraktijk te Kruishoutem zijn hierbij absoluut een meerwaarde.


In de praktijk tracht ik me te onderscheiden door een goed onderzoek en een aangepaste behandeling. Bij de eerste behandeling wordt er een vraaggesprek en een klinisch onderzoek afgenomen om een zo volledig mogelijk beeld van de klachten te krijgen. Een persoonlijke aanpak is hierbij cruciaal. Ook een terugkoppeling met de patiënt en met de arts zijn belangrijk. Als zelfstandige kinesist streef ik niet naar een grote groepspraktijk, maar wel naar een professionele persoonlijke aanpak.


Verder blijf ik via continue bijscholing de evolutie in de kinesitherapie en in nieuwe technieken volgen. Door mij actief en frequent bij te scholen ben ik opgenomen in het Nationaal Kwaliteitsregister voor Kinesitherapeuten. In dit register worden alle kinesitherapeuten opgenomen die online een kwaliteitsportfolio aangemaakt hebben en daardoor aangeven actief te willen zijn in het systeem van kwaliteitspromotie.


Bij mij kan u terecht voor volgende behandelingen:

 • Algemene kinesitherapie
 • Sportblessures met begeleiding naar sporthervatting
 • Manuele therapie (gespecialiseerde aanpak voor rug- en nekklachten)
 • Ademhalingskinesitherapie bij volwassenen, kinderen en baby’s
 • Manuele lymfedrainage ad modum Vodder (oa. voor behandeling van zwelling tgv. operaties zoals kaakchirurgie/borstoperaties…)
 • Zwangerschapsbegeleiding (pre- en postnatale kinesitherapie)
 • Stabilisatietraining
 • Revalidatie na operatie, ongeval, gipsimmobilisatie
 • Revalidatie bij neurologische aandoeningen zoals Parkinson, CVA, …
 • Geriatrische kinesitherapie (eventueel met thuisconsultaties)
 • Bekkenbodemreëducatie (behandeling van urinaire problemen, stoelgangsproblemen en seksuele problemen)