Kinesist
Kimberly De Vriendt
Nazarethsesteenweg 34F
9770 Kruisem (Lozer)
GSM 0473 22 47 25
Kimberly.de.vriendt@telenet.be

Specialisaties

Manuele therapie

Manuele therapie is een bijzondere beroepsbekwaamheid. Het is een behandelmethode die wordt toegepast bij klachten van het bewegingsapparaat, in het bijzonder de wervelkolom en gewrichten in bovenste- en onderste ledematen.

Lees meer
Manuele therapie

Sportkinesitherapie

In de sportkinesitherapie draait het om de aandoeningen van het musculoskeletaal stelsel. Hieronder vallen: spier- en peesaandoeningen, overbelastingsletsels, kruisbandletsels, meniscusletsels, post-traumatische letsels,…

Lees meer
Sportkinesitherapie

Lymfedrainage

MLDV is een zachte massagevorm, toepasbaar op het gehele lichaam. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele stagnaties op te heffen, de immuniteit te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Lees meer
Lymfedrainage

Ademhalingskinesitherapie

Ademhalingstherapie richt zich op het behandelen van patiënten met problemen van het ademhalingsstelsel.

Lees meer
Ademhalingskinesitherapie

Bekkenbodemreëducatie

Bekkenbodemreëducatie, ook wel pelvische reëducatie genoemd, is gericht op een goede beheersing van de bekkenbodem. Samen met een aangepaste houding en leefgewoonten, kan u met deze behandeling bekkenbodemklachten beperken, behandelen en zelfs vermijden.

Lees meer
Bekkenbodemreëducatie

Zwangerschapsbegeleiding

Het doel tijdens de prenatale sessies is om aanstaande moeders en hun lichaam voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de postnatale sessies wordt er een oefenprogramma opgestart op maat van elke patiënt.

Lees meer
Zwangerschapsbegeleiding

Pre- En Postnatale Kinesitherapie

Rug- En Nekschool

Rug- en nekschool is een educatieve en actieve therapievorm. Dit wordt aangeraden bij recidiverende rug- en/of nekklachten. Het kan echter ook preventief gebruikt worden om klachten te voorkomen.

Lees meer
Rug- En Nekschool

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De tape is ontwikkeld om spieren in hun functie te ondersteunen zonder daarbij de beweging te beperken. De tape activeert het zenuwstelsel en het algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren en pezen sneller herstellen.

Lees meer
Kinesiotaping